Различни състави на Окръжен съд – Русе одобриха вчера 4 споразумения между

...
</TD
>Различни състави на Окръжен съд – Русе одобриха вчера 4 споразумения между
Коментари Харесай

Съдът в Русе осъди четирима души за разпространение на наркотици 

Различни сформира на Окръжен съд – Русе одобриха през вчерашния ден 4 съглашения сред държавното обвиняване и бранителите на четирима обвинени за държане на наркотични субстанции за разпространяване, предава " РусеМедиа ". 

Лицето по първото дело е 54-годишният И. Н., незает, неведнъж осъждан, търпял последното си наказване 4 години и 6 месеца отнемане от независимост до 14.12.2022 година в Затвора Белене. Само 10 дни по-късно му била осъществена полицейска инспекция, при която от стаята, която обитавал, били конфискувани хероин на стойност 114,60 лева, електронна везна, два мобилни телефона. Пред Окръжен съд – Русе подсъдимият призна виновността си и одобри да изтърпи наказване отнемане от независимост за период от 2 години и 11 месеца при първичен непоколебим режим. Приспаднато е времето, през което е бил арестуван, считано от 23.12.2022 година до одобрение на споразумението.

На 39 години е обвиненият по второто дело, който на 08.02.2023 година също без съответно позволение е държал за разпространяване високорискови наркотични субстанции – 3,73 грама марихуана на стойност 22,37 лева Наказанието му е 1 година и 6 месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период.

 

С метамфитамин и марихуана на обща стойност 200 лева е бил хванат 44-годишният Ц. В. на два пъти в интервала 17-18.11.2022 година в изискванията на рисков рецидив. Той призна виновността си и за още едно закононарушение – държане без позволение на огнестрелно оръжие револвер марка " Ekol “ модел " Viper 2,5 “ с диаметър 9мм и един патрон. След определянето на обособени санкции по двете обвинявания, същите са групирани и Ц. В. ще изтърпи едно общо – отнемане от независимост за период от 1 година и 4 месеца при непоколебим режим. Приспаднато е предварителното задържане, считано от 18.11.2022 година

Обвиняемата по последното дело П. Д. е на 28 години, неосъждана. Тя е придобила от Ц. В. и в интервала 17.-18.11.2022 година е държала за разпространяване 3 гр. метамфитамин и 21 гр. марихуана на обща стойност 198 лева Наказанието ѝ е 1 година отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период.

Всички наркотични субстанции и по четирите каузи са отнети в интерес на страната, както и конфискуваните от обвинените револвер, патрон, електронни везни, гриндери, мобилни телефони.

Одобрените от съда съглашения са дефинитивни и не подлежат на обжалване или митинг.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР